Samsung komt mogelijk volgend jaar al met opvouwbare smartphone

Abonneer je gratis op Techzine!

Als we persbureau Bloomberg mogen geloven dan gaat Samsung volgend jaar al een opvouwbare smartphone introduceren. Daarmee komt de oude flip phone op een hele unieke manier terug op de markt. Zo zou een toestel opgevouwen slechts 5 inch kunnen zijn terwijl die opengeklapt ineens 8 inch is en ook als tablet gebruikt kan worden. Of het zover gaat komen is nog even afwachten.

Het persbureau baseert zich op anonieme bronnen en stelt dat Samsung werkt aan twee opvouwbare smartphones. Deze zullen niet worden uitgebracht in de Galaxy S-serie maar in een aparte serie. Samsung ontwikkelt deze toestellen onder de naam Project Valley en zullen op het Mobile World Congress in Barcelona worden gepresenteerd.

Het idee achter het toestel is dat het voorzien is van een groot buigbaar OLED-scherm met een stevig scharnier in het midden waarmee het toestel is dubbel te vouwen. Tijdens het dubbelvouwen wordt echter ook het scherm dubbel geklapt. Deze technologie heeft Samsung al jaren in ontwikkeling en nu zou het mogelijk klaar zijn voor massaproductie.

Het grootste probleem bij de ontwikkeling van een dergelijk toestel is dat niet alleen het scherm dubbel gevouwen moet worden, maar ook alle overige onderdelen moeten nog in het toestel passen. Een opvouwbaar moederboard gaat niet dus dat zal qua formaat moeten worden beperkt tot de helft van het toestel en in de andere helft zal dan mogelijk de accu worden geplaatst.

Op het Mobile World Congress wordt traditioneel gezien de afgelopen jaren het nieuwe S-serie vlaggenschip gepresenteerd, komend jaar dus mogelijk een dubbelgevouwen smartphone.