Apple-veteraan Bob Mansfield krijgt leiding over auto-afdeling

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple zou de hulp ingeroepen hebben van oudgediende Bob Mansfield om leiding te geven aan het auto-project. Het technologiebedrijf in Cupertino werkt naar het schijnt al enige tijd aan de ontwikkeling van een eigen auto, maar heeft nog nooit een model onthuld.

Volgens de Wall Street Journal is de techgigant echter hard bezig om die auto realiteit te maken. Mansfield zou dat mogelijk moeten maken en is in het verleden al eens vaker het hoofd van nieuwe productafdelingen geweest.

Oorspronkelijk was Mansfield, die zich in 1998 bij het bedrijf voegde, een van de bestuursleden, maar uiteindelijk besloot hij daar in juni 2012 mee te stoppen. In 2013 werd echter onthuld dat Mansfield zich nog altijd bezighield met het bedrijf, maar dan met speciale producten. Een van die producten bleek later de Apple Watch te zijn. Hij werkte verder ook mee aan de ontwikkeling van producten als de MacBook Air, iMac en de iPad.

Nu moet Mansfield Apple dus de auto-industrie in helpen. Het zou de bedoeling zijn om een geheel elektronische auto te ontwikkelen. Lange tijd werd geloofd dat Apple zou mikken op een onthulling in 2020, maar recentelijk was er het verhaald at Apple mikt op een onthulling in 2021.

Uiteraard wilde Apple niet reageren op verzoeken om commentaar.