Lenovo ontslaat 1000 Motorola-medewerkers

Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft vandaag laten weten dat het een flink aantal medewerkers gaat ontslaan. Het bedrijf stuurt ongeveer 2 procent van zijn 55.000 werknemers de laan uit. Het gaat volgens berichten voornamelijk om medewerkers van de Motorola-divisie.

“De meeste posities die verdwijnen zijn onderdeel van de voortdurende strategische integratie tussen Lenovo en zijn Motorola smartphonezaken, terwijl het bedrijf zijn organisatie verder stroomlijnt om beter mee te kunnen doen in de wereldwijde smartphonemarkt, schrijft Lenovo zelf in zijn aankondiging.

Het zijn roerige tijden voor Motorola. Toen het in 2012 opgekocht werd door Google, werkten er nog zo’n 20.000 mensen bij het bedrijf, maar twee jaar later gingen er slechts 3.500 mensen mee naar nieuwe eigenaar Lenovo. Dat ontslaat nu dus bijna 1.000 mensen van Motorola, waarmee er door vorige ontslagrondes volgens schattingen van Droid Life hooguit 500 mensen overblijven.

Het is verder niet bepaald de eerste ontslagronde binnen Lenovo. Dat bedrijf ontsloeg vorig jaar in reactie op de uitblijvende groei in de wereldeconomie en afname in vraag naar computers nog 3.200 medewerkers.