‘Twitter ontslaat driehonderd mensen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Nu alle overnamekandidaten afgehaakt lijken te zijn, moet Twitter andere manieren vinden om weer winst te maken. Op korte termijn leveren besparingen op onder meer personeel daardoor flink wat op en het lijkt erop dat Twitter daarvoor gekozen heeft. In totaal moet 8 procent van het totale werknemersbestand het veld ruimen, dat komt erop neer dat 300 mensen worden ontslagen.

Het aantal zou nog niet helemaal vastgelegd zijn en zou nog kunnen veranderen. Dit aantal zou nog beide kanten op aangepast kunnen worden, het kunnen dus ook nog meer ontslagen worden. Dit meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van “mensen bekend met de kwestie.” Het is niet de eerste keer dat Twitter zoveel mensen op straat zet.

Een jaar geleden, toen medeoprichter Jack Dorsey het tot CEO schopte, werd ook 8 procent van de werknemers ontslagen. Toen zagen 366 mensen hun baan verdwijnen. Het nieuws zou deze week nog onthuld worden en komt volgens de bronnen van Bloomberg vlak voordat het sociale netwerk de kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2016 bekendmaakt.

Twitter draait op dit moment verlies en probeert daarom zijn uitgaves te beperken. De omzet groeit ook al een tijdje niet meer en precies dat is de reden waarom het bedrijf recent besloot zichzelf in de verkoop te doen. Partijen als Salesforce, Walt Disney en Alphabet uitten allemaal hun interesse maar haakten allemaal af. De vraagprijs van Twitter zou naar verluidt te hoog zijn en kansen om de omzet en winstcijfers op korte termijn te verbeteren zouden ook beperkt zijn.