2min

Tags in dit artikel

, ,

Zoom IQ vat voortaan vergaderingen samen in een verslag door middel van AI. Teamleden kunnen een gemiste vergadering zo efficiënt inhalen. De slimme technologie maakt tegelijk zijn intrede in de chat van het videoplatform.

Door toevoeging van AI aan Zoom moet de productiviteit in de hybride werkplek verder omhoog. Zo is Zoom IQ voortaan in staat om meetings in een samenvatting te gieten.

Geen opname

De vergadering moet hiervoor niet worden opgenomen, waardoor werknemers veel eenvoudiger een gemiste vergadering kunnen inhalen. De privacywetgeving legt namelijk op om vooraf toestemming te vragen aan alle deelnemers van een vergadering, voordat een opname mag starten.

Voor gevoelige onderwerpen, zoals bedrijfsgeheimen, is het wellicht niet wenselijk een uitgetypt verslag van de vergadering te krijgen. Zoom IQ maakt de samenvatting dan ook enkel op verzoek van de vergaderingsverantwoordelijke. Deze kan het document doorsturen via de chat of e-mail.

Werknemers baten van de nieuwe functionaliteit. Een gemiste vergadering is in enkele minuten weer eenvoudig in te halen, terwijl het voordien enkel mogelijk was de volledige meeting terug te bekijken.

AI schrijft je antwoord

Verder maakt AI zijn introductie in de Zoom-chat. Hierdoor zal je binnenkort suggesties krijgen over een mogelijks antwoord op een binnenkomend chatbericht. De technologie werkt via OpenAI, de organisatie achter ChatGPT.

De functies zijn een voorproefje van de verdere plannen van het videoplatform om AI te integreren. “Er is geen pasklare benadering van grote taalmodellen, en met Zoom’s gefedereerde benadering van AI zijn we in staat om onze klanten en gebruikers krachtige mogelijkheden te bieden via de eigen modellen van Zoom en die van onze partners”, schrijft Smitha Hashim,  chief product officer bij Zoom, in de aankondiging. Later moet het mogelijk worden om een e-mail op te stellen waarbij AI je alvast context geeft over eerder gepleegde telefoongesprekken, meetings en e-mailcorrespondentie.

De AI-functies in Zoom IQ zijn voor korte tijd gratis uit te proberen door gebruikers van Zoom One, waarin de bestaande zakelijke abonnementen Enterprise Plus, Enterprise, Business Plus, Business en Pro verpakt zitten. Volgende verouderde abonnementen hebben ook geluk: Enterprise Named Host, Enterprise Active Host, Zoom Meetings Enterprise, Zoom Meetings Business en Zoom Meetings Pro. Prijsinformatie na de testperiode is voorlopig nog niet bekend. De functies zijn bovendien voorlopig enkel in het Engels beschikbaar.