Google probeert dit jaar een plaats te bemachtigen in de conferentiekamer van bedrijven. In maart lanceerde het daartoe al de zakelijke Hangouts-app en daarna kwam het met een 5.000 dollar kostend interactief display. Klaarblijkelijk is dat allemaal niet genoeg voor het bedrijf, dat nu ook een speciale Hangouts Meet kit gelanceerd heeft.

De Google Hangouts Meet kit bestaat uit een ASUS Chromebox hub, een 4K-camera, een microfoon en een aanraakscherm. Vooral op die camera legt Google nadruk. Die is zo ontwikkeld dat deze met een hoek van 120 graden beelden kan opnemen, zodat er zoveel mogelijk mensen tegelijk te zien zijn. Dat werkt volgens Google zelfs in de kleinste kamer, doordat de software leert mensen te herkennen en hen automatisch in het best mogelijke frame legt.

Integratie met de G Suite

Niet alleen brengt Google hardware naar de zakelijke klant, maar ook enkele integraties met de G Suite Enterprise Edition. Daarin staat het aanraakscherm centraal. Dat zal standaard de geplande gebeurtenissen in de Google Calendar weergeven. Het is door op een specifieke gebeurtenis te tikken, mogelijk om details te zien over de geplande meeting.

Ook maakt de software het mogelijk om extra details op te vragen over personen die moeten aansluiten bij een meeting. Moet je een bepaalde collega spreken die niet aanwezig is, kan je hem via het touchscreen bellen en toevoegen aan het gesprek. Praat de collega te lang, kan je zijn of haar volume dempen. Verder is het mogelijk om via het scherm in te stellen wat de hoek van de camera moet zijn, en kan je conferenties op laten nemen en op de Google Drive opslaan.

Gepaard met de bundel gaat ook een update van de Hangouts Meet app voor bedrijven. Nu is het mogelijk om tot vijftig deelnemers tegelijk te hebben, waar dat er bij lancering slechts dertig waren. Verder kan je nog vanuit heel de wereld bellen met de Meet-functie. De bundel die Google gelanceerd heeft, zal 1.999 dollar kosten.