3min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Op tijd komen is belangrijk, vraag dat maar aan het witte konijn uit Alice in Wonderland. Omdat het arme beest al sinds 1865 rondloopt met hetzelfde zakhorloge gaan we deze week op zoek naar alternatieven voor onze sprookjesflapoor. We beginnen met wat Japans speelgoed dat moet voorkomen dat je te laat vertrekt, gaan verder met een schrijvende klok en eindigen deze week op tijd met een splinternieuwe versie van de oerklassieke koekoeksklok. Veel leesplezier!

3,2,1…lift off!

De ochtend, dat is deadlines overwinnen. Ten eerste is er de deadline die bepaalt wanneer je moet opstaan. Je wekker staat dan wel op een bepaald uur, je weet zelf goed genoeg dat je pas uit je bed klautert als het écht moet. Als je dan toch uit je bed bent geraakt, dan is er die tweede deadline: het tijdstip waarop je moet vertrekken. Deze speciale wekker helpt je aan die deadline herinneren. Stel ze in op het gewenste tijdstip en op 1 uur, 30, 20, 15, 10, 5, 3 en 2 minuten voor de deadline zal de wekker de resterende tijd voor je schreeuwen. Ook op 60, 30 en 20 seconden krijg je te horen hoelang je hebt, om tenslotte de ochtend te eindigen met een welgetelde 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, gevolgd door een willekeurige Japanse groet. Of je komt gewoon lekker ouderwets te laat en geniet van je ochtend. Wie toch voor de eerste oplossing kiest, betaalt daar 33 dollar voor.

Geen sprekende, maar een schrijvende klok

Nog steeds moeite met het lezen van de klok? Wij hebben de oplossing! De QLOCKTWO schrijft namelijk het tijdstip volledig uit, niet met cijfers, maar met letters. Niet alleen staat dit ding retestrak in elk modern interieur, echt onhandig is het ook niet. Integendeel zelfs, nu heb je letterlijk het tijdstip in een oogopslag, als je een beetje kunt lezen tenminste. Het nadeel van de klok? Ze kan de tijd slechts uitschrijven om de vijf minuten, maar goed, hoe vaak wil je in de woonkamer de tijd tot op de minuut (dan wel seconde) precies weten? Juist, enkel als je een wedstrijdje hoe-lang-kan-ik-mijn-adem-inhouden houdt, komt zoiets van pas. En geloof me, als je paars wordt is het echt wel tijd om de strijd te staken. De klok is trouwens ook beschikbaar in het Nederlands, alsook in het Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Frans. Verder kun je nog kiezen uit vijf verschillende kleuren, gaande van zwart, over rood tot limoengroen. Ze kost wel 1600 dollar, wie dat er niet voor over heeft kan nog altijd kiezen voor de iPhone app à 99 dollar.

Koekoek, weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!

Of het de Lama’s gelukt is, daar mag je zelf over oordelen, maar deze Chinees weet in ieder geval hoe hij de koekoeksklok opnieuw moet uitvinden. Geen stomme vogel die op tijd en stond uit dit kastje komt gekropen, maar een heuse bungeejumper die zich op geregelde tijdstippen met doodsverachting de diepte in gooit om jou te laten weet dat het tijd is. Knap bedacht als je het mij vraagt. Kleine tip: ga hier niet onderstaan als de klok bijna tegen het uur aan staat te tikken. Dat kan voor lelijke hoofdwondes en voor heel veel leedvermaak bij je omstaanders zorgen. Nu ik het zo typ, ga er toch maar lekker onderstaan, dan hebben we ook nog iets aan dit tekstje gehad, want vooralsnog is de klok niet verkrijgbaar.