Samsung zal volgens Ming Chi-Kuo dit jaar op de proppen komen met een laptop die draait op Google’s mobiele besturingssysteem Android. Samsung is daarmee overigens niet de eerste partij die zo’n product maakt, in het verleden waren er al fabrikanten als Acer en Toshiba die Android ook op laptops een succes probeerden te maken.

Samsung maakt Android eerder ook beschikbaar op digitale camera’s met de Galaxy Camera (review) en dat zou het Koreaanse merk volgens de doorgaans betrouwbare Ming Chi-Kuo ook met laptops willen doen. De Android-laptop zou uitgerust worden met het nog aan te kondigen Android 4.3 Jelly Bean. Google zou Android met de daaropvolgende versie meer willen optimaliseren voor laptops.

De ontwikkeling van Android loopt momenteel vertraging op, want eigenlijk zou men van plan zijn geweest om Android 5.0 Key Lime Pie al deze week aan te kondigen tijdens Google I/O. Daar zou de laptop van Samsung waarschijnlijk ook van de partij zijn geweest.

Samsung lijkt echter haast te hebben met de lancering van de Android-laptop en wacht zodoende niet op Key Lime Pie, maar lanceert de laptop alvast op kleine schaal met Android 4.3 Jelly Bean, waarna later een update moet volgen.

Overigens heeft Google met Chrome OS (review) ook een besturingssysteem voor laptops in beheer.