1 min

Tags in dit artikel

,

Inwoners van Zuid-Korea moeten in de toekomst in staat worden gesteld om alle aanvullende software van hun smartphone te kunnen verwijderen. Deze vaak overbodige software wordt bijvoorbeeld door fabrikanten en telecomproviders op de apparaten geplaatst. De wet zal in april van kracht worden.

De Koreaanse regering is van mening dat de extra applicaties ongemakkelijk zijn en oneerlijke concurrentie veroorzaken, dat meldt het Ministerie van Wetenschap, ICT en Toekomstplanning in een persbericht. Er zijn echter meer voordelen, het ministerie meldt tevens dat de verwijdering van bloatware extra opslagruimte oplevert, alsook een langere accuduur.

Alle aanvullende applicaties moeten voor gebruikers te verwijderen zijn, op vier apps voor basisfunctionaliteiten na. Het gaat dan om apps voor de WiFi- en NFC-verbinding, de klantenservice en de applicatiewinkel.

SK Telecom levert bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 (review) met 80 applicaties erop. Daarvan zijn er 25 door de provider toegevoegd, Samsung installeert er 39 en Google is verantwoordelijk voor 16 stuks. Ook Google’s software staat op de tocht; applicaties als Gmail en Hangouts moeten ook verwijderd kunnen worden.