1 min Devices

Updates voor Windows XP te installeren via registerhack

Na twaalf jaar stopte Microsoft in april de ondersteuning van Windows XP. Omdat veel grote bedrijven, overheden en andere partijen hun zaken niet op orde hebben, biedt de softwaregigant tegen betaling nog steeds beveiligingsupdates voor het besturingssysteem. Deze update zijn voor niet-betalende gebruikers mogelijk te verkrijgen via een hack in het register van het systeem.

Door een aantal zaken in het register van Windows XP aan te passen, kunnen gebruikers de updateservers van Microsoft laten denken dat gebruik wordt gemaakt van Windows Embedded POSReady 2009. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Windows XP met Service Pack 3 en wordt nog tot april 2019 ondersteund. Doordat de servers veronderstellen dat het om een nog ondersteund systeem gaat, worden de updates gewoon aangeleverd.

De hack werkt zowel op de 32bit- als 64bit-versie van Windows XP. Wel is het aannemelijk dat Microsoft deze methode zal gaan tegenwerken en dat dit voor de lange termijn geen oplossing is voor mensen die het systeem nog gebruiken. Microsoft heeft in een reactie laten weten dat via de hack ook niet alle updates verkregen kunnen worden.

Techzine zette vijf alternatieven voor Windows XP op een rij voor je, lees onze suggesties in deze blog.

Bron:ZDNet