1 min

De Duitse Media Markt heeft details over de lancering en prijs van de Oculus Touch controllers onthuld. Ergens ging iets mis op de site, waardoor de gegevens online kwamen te staan. Ondertussen zijn de gegevens al van de site verwijderd en is het nog de vraag in hoeverre ze kloppen.

De screenshot van VRTech, de website die de informatie ontdekte, laat zien dat de controllers vanaf 21 november te koop zullen zijn. Ze kosten verder 199 euro. Ook zijn de afmetingen nu bekend: volgens de Media Markt website zijn ze 114,3×96,5×104,1 mm en geheel zwart. De controllers wegen 127,6 gram.

In hoeverre de gegevens kloppen is niet bekend, al zou de releasedatum goed kunnen kloppen. Er zijn al tijden verhalen die erop wijzen dat de release dit jaar nog plaats zou moeten vinden.

In december 2015 maakte Oculus bekend dat de release van de controllers uitgesteld was. Het bedrijf wilde de extra tijd gebruiken om de producten verder te verbeteren. De bedoeling was om ze de tweede helft van dit jaar nog te lanceren, met veel extra inhoud. De controllers zijn nodig voor bepaalde functionaliteiten van de Oculus Rift.