2min Devices

‘Evan Blass toont Windows 10-smartphone met Intel processor’

‘Evan Blass toont Windows 10-smartphone met Intel processor’

Evan Blass, die bekend staat als een betrouwbare bron als het aankomt op beelden van smartphones, heeft het design van een nieuwe smartphone naar buiten gebracht. Het gaat om een Windows 10-smartphone, die volgens Blass voorzien wordt van een Intel-processor van laptopkaliber.

Blass plaatste bij de foto’s het volgende onderschrift: “voortgedreven door een laptopkaliber Intel-processor, zal dit je omver blazen?” Waar het er in eerste instantie op leek dat het enkel om een concept gaat, suggereert Blass in een nieuwe tweet dat de smartphone er wel degelijk gaat komen. Blass schrijft namelijk later nog dat het “veel meer dan enkel een concept is”.

De smartphone blijkt uit de afbeeldingen in elk geval voorzien te worden van Windows 10, en werkt met Continuum. Dat is de software die Microsoft gebouwd heeft voor smartphones, waarmee het mogelijk is je smartphone om te bouwen in een volwaardige pc, door er een monitor, toetsenbord en muis op aan te sluiten. Daarnaast werken alle Windows-edities uitzonderlijk goed samen, een Word-document dat de gebruiker op de smartphone opent en bewerkt, kan ook direct opgepakt worden op de laptop en omgedraaid.

Met de Intel-processor van laptopkaliber zou Windows wellicht weer iets aan marktaandeel kunnen verkrijgen op de smartphonemarkt. Android en iOS zijn immers dominant op dit moment, en er zijn marginale rollen voor de andere toestellen. Vorige week bleek nog dat op 99,7 procent van alle nieuwe smartphones die verkocht worden Android of iOS geïnstalleerd stond.

Windows 10 apparaat (2)

Zou dit de langverwachte Microsoft Surface-phone zijn?