2min

DigitalOcean neemt cloudinfrastructuurspeler Paperspace voor 111 miljoen dollar (102 miljoen euro) over. Hiermee wil DigitalOcean zijn public cloudplatform voorzien van meer ondersteuning voor AI-werkzaamheden.

DigitalOcean levert een public cloudplatform voor voor mkb’ers. Met de overname van de startup Paperspace krijgt het nu een cloudinfrastructuuraanbieder in handen die zich speciaal op het faciliteren van AI richt.

Zo levert het platform van Paperspace, dat volledig draait op Nvidia GPU’s, rekenkracht voor AI-projecten. Daarnaast biedt de startup AI-ontwikkelaars de nodige tools en software voor het bouwen en ontwikkelen en uitrollen van neurale netwerken.

Functionaliteit Paperspace-platform

AI-ontwikkelaars gebruiken het Paperspace-platform, met de tool Gradient, via een browsergebaseerde Jupyter Notebook voor AI-ontwikkeling. Hierdoor kunnen zij het AI-model ontwikkelen en in preview zien binnen een dezelfde interface.

Vervolgens kunnen gebruikers het ontwikkelde AI-model uitrollen op de cloudgebaseerde GPU’s in de Paperspace-omgeving. Hiervoor biedt het platform verschillende soorten instances. De meest krachtige beschikt over acht Nvidia A100 GPU’s.

De rekenkracht wordt gecombineerd met twee soorten data storage. Dit zijn dedicated block storage voor iedere instance of gedeelde storage drives. De laatste variant zorgt ervoor dat het uitwisselen van data tussen AI-modellen makkelijker verloopt.

Verder zorgt het Paperspace-platform ervoor dat de API-creatie workflow voor API-integratie eenvoudiger wordt. Ontwikkelaars kunnen toegang geven tot een AI-model in slechts enkele stappen, zegt de startup. Hiervoor worden veel taken op infrastructuurniveau geautomatiseerd.

Integratie in eigen platform

DigitalOcean is van plan de technologie van Paperspace in zijn eigen public cloudplatform te integreren. Klanten kunnen daardoor makkelijker AI-modellen ontwikkelen. Ook moet de overname leiden tot meer cross-selling tussen beide platforms.

Tip: Snyk geeft tooling updates voor security in ontwikkelproces