Juniper Networks laat weten over Juniper Bots, waarmee bedrijven, internetproviders en cloud-providers dichterbij de realisatie van het self-driving netwerk moeten komen. Het gaat hier om een reeks nieuwe applicaties voor het vereenvoudigen van het netwerkbeheer die zakelijke doelstellingen vertalen in geautomatiseerde workflows. 

De applicaties doen dit op basis van analysetechnologie en zakelijke doelstellingen om een einde te maken aan de noodzaak van complexe, op machines gerichte tools voor netwerkautomatisering. Dat sluit aan bij het self-driving netwerk waarmee economische duurzaamheid binnen de infrastructuur terug moet komen. Daarbij past het netwerk zichzelf aan om bedrijfsdoelstellingen te halen.

De bots maken gebruik van het Contrail-platform en het AppFormix-platform. Hun real-time analysemogelijkheden vertalen zakelijke vereisten (het ‘wat’) in automatische configuratiewijzigingen binnen het hele netwerk (het ‘hoe’). Daarvoor introduceert Juniper Networks onder meer de bots Contrail PeerBot, Contrail TestBot en AppFormix HealthBot.

Verschillende bots

Contrail PeerBot automatiseert het proces van network peering- het beheer van meerdere Border Gateway Protocol (BGP)-routes – om de toepassing van complexe beleidsregels te vereenvoudigen en voor on-demand schaalbaarheid te zorgen. De Contrail TestBot is een applicatie om operators te helpen bij het adopteren van een DevOps-aanpak voor voortdurende integraties/implementatieslagen. Deze bot automatiseert de voortdurende controles van wijzigingen van het netwerkontwerp, het provisioning-proces en netwerkimplementaties.

Anderzijds is er dus ook de AppFormix HealthBot, waarmee algoritmes voor machine learning ingezet worden om de status van het netwerk in kaart te brengen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van AppFormix om real-time netwerkdata te verzamelen en inzichten op te doen. HealthBot moet voor een intuïtieve gebruikservaring zorgen bij de probleemoplossing, het onderhoud en real-time analyses. Operators krijgen praktisch toepasbare inzichten in de netwerkstatus.

JET

Verder laat Juniper Networks ook weten over aanpassingen binnen de Juniper Extension Toolkit (JET). Het bedrijf breidde het API-framework van JET voor netwerkbeheer en -bewaking uit naar de datalaag, zodat ontwikkelaars applicaties met rechtstreekse toegang tot de datalaag kunnen ontwikkelen voor vMX-routers en MX Series 3D Universal Edge Routers van Juniper.