1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sinds de release van Apple’s nieuwe besturingssysteem Tiger afgelopen week, hebben een aantal bedrijven geklaagd over het feit dat hun software ineens incompatible met het besturingssysteem.

De klachten komen voornamelijk van bedrijven die netwerksoftware maken. De meeste klachten zijn terug te leiden naar de kernel van Mac OS X. Volgens Paul Nelson van Thursby Software is hun netwerksoftware niet meer te gebruiken, omdat Apple een nieuwe set kernel interfaces heeft geschreven, waardoor er verandering is gekomen in de manier waarmee het besturingssysteem omgaat met software die direct naar de kernel geschreven wordt.
Deze wijziging heeft een aantal langgebruikte Unix netwerk programmeer methodes, die ook wel bekend staan als de Berkeley protocol stakcs, overbodig gemaakt.

"Nu zijn we weer terug bij af en moeten we onze kernel extensions helemaal herschrijven, zodat ze werken met Tiger. Dat is een enorme klus," aldus Nelson.
Thursby Software hoopt in Augustus updates klaar te hebben van haar programma’s ADmitMac en DAVE.

Ook Cisco Systems heeft problemen gemeld met haar VPN (Virtual Private Networks) software en ook Microsoft ondervindt problemen met het Virtual Switch netwerkonderdeel van haar Virtual PC software.
Microsoft heeft aangekondigd nauw samen te gaan werken met Apple om binnen drie maanden een patch uit te brengen op www.microsoft.com/mac/.

Apple wilde geen commentaar leveren op de veranderingen in Tiger’s kernel, maar liet in een verklaring weten dat het met een aantal ontwikkelaars samenwerkt om updates te maken voor de incompatible software.