Fortinet neemt IT-monitoringssoftware Panopta over

Abonneer je gratis op Techzine!

Fortinet heeft Panopta overgenomen. Panopta is een bedrijf dat software maakt om IT-infrastructuur te monitoren. Fortinet wil de functionaliteit in zijn eigen aanbod verwerken.

In een blogpost schrijft Fortinet over de details van de overname. Het bedrijf zet onder andere uiteen welke diensten Panopta allemaal aanbiedt. Fortinet spreekt van een SaaS-oplossing die het volledige netwerk van een organisatie inzichtelijk maakt. Hieronder vallen servers, netwerkapparatuur, containers, applicaties, databases, virtuele apparaten en cloudinfrastructuur. De software helpt beheerders om een uptime van 100 procent te bereiken.

Eigen diensten verbeteren

Fortinet wil de software van Panopta gebruiken om zijn eigen diensten te verbeteren. Fortinet-klanten kunnen de software gebruiken om inzicht te houden in de status van verschillende services van Fortinet. Het bedrijf wil de services ook integreren in zijn Next-generation Firewall- en Secure SD-WAN-oplossingen.

Panopta bestaat sinds 2007 en heeft 38 mensen in dienst. Hoeveel Fortinet voor het bedrijf heeft betaald en wat Panopta-oprichter Jason Abate na de overname doet, is niet bekend.

Tip: GTT wil multinationals verbinden met eigen netwerk en SD-WAN