2min

Tags in dit artikel

, ,

Update 18/03/2024 – De CIO van McDonald’s, Brian Rice, heeft een update gegeven over de problemen bij de fastfoodketen. De storing “werd veroorzaakt door een externe provider tijdens een configuratiewijziging”.

Rice geeft aan dat McDonald’s de oorzaak van de wereldwijde storing snel identificeerde en oploste. Ook benadrukt de CIO nogmaals dat het probleem “niet direct werd veroorzaakt door een cybersecurity-event”.

Veel restaurants openden in de loop van vrijdag weer hun deuren. Zaterdag was het probleem opgelost voor alle getroffen filialen. Rice geeft aan de komende dagen het probleem verder te analyseren en daarbij “aan te dringen op verantwoordelijkheid bij onze teams en externe leveranciers”.

Origineel – De restaurants van McDonald’s moesten sluiten omdat een netwerkprobleem een storing veroorzaakte. Inmiddels is het weer mogelijk om bij de filialen te eten en drinken.

De fastfoodketen benadrukt dat de IT-storing geen verband houdt met een cyberaanval. Het betreft een netwerkprobleem, waarbij het onbekend is wat er precies aan de hand is. Een storing die wereldwijd invloed heeft en verband houdt met het netwerk, wijst erop dat het probleem diep in de infrastructuur ligt.

Wereldwijde impact

Ook in Nederland hadden de restaurants van de fastfoodketen last van de storing. Door het probleem was het niet mogelijk om te bestellen, omdat de kassa’s en bestelzuilen buiten werking waren. McDonald’s laat aan RTL Nieuws weten dat het onbekend is hoeveel Nederlandse vestigingen werden getroffen. In Nederland heeft de fastfoodketen ongeveer 260 restaurants.

Op sociale media kwamen al snel meldingen binnen van bezoekers die tegen het IT-probleem aanliepen. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden waren ook klanten die niet bij de keten konden eten vanwege de storing. Ook klanten in China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland konden vanwege het netwerkprobleem niet bestellen. Sommige bezoekers stonden zelfs voor een gesloten deur. Het is voor het eerst dat McDonald’s te maken heeft met een storing van een dergelijke omvang.

De deuren zijn inmiddels weer geopend. Zodra er meer bekend is over de IT-storing, zullen we dit bericht updaten.

Tip: Microsoft lost verbindingsprobleem met Outlook.com-accounts op