Google biedt met zijn Work Safer-programma werknemers van kleinere bedrijven die op afstand werken meer security-opties.

Tijdens zijn jaarlijkse Google Cloud Next evenement introduceert de techgigant het specifieke securityprogramma Google Work Safer. Hiermee wil Google kleinere bedrijven de mogelijkheid bieden werknemers van voldoende opties te voorzien om veilig te kunnen werken, zonder daarvoor flink te moeten investeren en hun legacy-technologie kunnen blijven gebruiken. Ook krijgen zij hiermee een oplossing voor hun gebrek aan kennis over security, zo belooft Google.

Integratie met Google Workspace-oplossingen

Google Work Safer geeft deze bedrijven toegang tot securitydiensten en -opties voor het beter beveiligen van onder meer e-mail, messaging, online vergaderingen en documenten. Meer concreet worden hiervoor diverse Google Workspace-diensten met elkaar gecombineerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan combinaties van Gmail, Hangouts en Google Docs met het zero-trustplatform BeyondCorp Enterprise. De functionaliteit van dit zero-trustplatform moet ook worden uitgebreid naar bestaande (legacy)applicaties.

Het securityprogramma voor kleinere bedrijven biedt ook andere functionaliteit die verder gaat da alleen zero-trust. Het programma biedt ook oplossingen voor threat-detectie en dataprotectie voor endpoints in samenwerking het partners CrowdStrike en Palo Alto Networks.

Overige nieuwe securityopties binnen Google Work Safer

Daarnaast biedt Google als onderdeel van diverse dataprotectie-opties hardware-toepassingen, zoals Pixel smartphones met Android Enterprise als mobiel OS en HP Chromebooks met een Chrome Enterprise Upgrade.

Verder kunnen klanten via Google Work Safer de Titan security keys gebruiken voor het beveiligen van de accounts van medewerkers en de reCAPTCHA Enterprise-dienst van de techgigant voor het voorkomen van webste fraude. Met de security analytics tool Chronicle kunnen kleinere bedrijven ook zelf securityincidenten onderzoeken.

Overige aangekondigde securityupgrades

Google Workspace krijgt zelf ook nieuwe securityfunctionaliteit, zoals client-side encryptie voor Google Meet en Data Loss Prevention for Google Chat. De aangekondigde nieuwe securityadviesdienst Google Cyber Action Team moet klanten gaan helpen en begeleiden bij het opzetten en implementeren van veilige cloudomgevingen met behulp van best practices.

Tip: Google Cloud Next focust op multi-cloud, on-premises en partnerships