1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een poging de tests voor het coronavirus sneller te laten verlopen, maakt Amazon Web Services twintig miljoen dollar beschikbaar voor organisaties die onderzoek doen naar testmethoden.

In de huidige situatie duurt het geregeld langer dan een volledige dag alvorens de testresultaten van een patiënt binnen zijn. Onderzoeksinstituten en private bedrijven die onderzoek doen naar het versnellen van dat proces (om testresultaten nog dezelfde dag binnen te hebben), kunnen aanspraak maken op het vrijgemaakte budget. Een deel van het door AWS genoemde bedrag wordt dan uitgekeerd in de vorm van credits voor de cloud diensten, net als tech support.

Volgens Amazon moet het project er niet alleen voor zorgen dat het onderzoek naar het coronavirus een impuls krijgt, ook moet het gebruikmaken van de diensten bijdragen aan het beter samenwerken tussen verschillende organisaties die zich met het virus bezighouden.

In eerste instantie zal de focus van het fonds zich richten op COVID-19, maar daarna zou de focus eventueel ook kunnen worden verlegd naar andere ziektes.

Aanmelden voor het initiatief kan via de officiële pagina van AWS en tot en met 30 juni 2020. Geaccrediteerde instituten en private ondernemingen van over de hele wereld kunnen aanspraak maken op het vrijgemaakte budget.