Abonneer je gratis op Techzine!

Nederlandse jongeren zitten een stuk minder op sociale netwerksites dan andere leeftijdsgenoten in de rest van Europa. 55 procent van alle jongeren in Nederland post berichten op sociale netwerksites zoals Facebook of Twitter, in andere landen binnen Europa ligt dit percentage een stuk hoger.

Van alle Europese jongeren die beschikken over internet zit gemiddeld 80 procent geregeld op een sociaal netwerk, dat blijkt uit de cijfers van Eurostat die dinsdag gepubliceerd waren. In Polen ligt dit percentage op maar liefst 94 procent en in België maakt zo’n 70 procent van de jongeren gebruik van een sociaal netwerk. Eurostat heft deze cijfers berekent door de statistieken te vergelijken van chatsites, blogs en sociale netwerken. Natuurlijk maken niet alleen jongere gebruik van een sociaal netwerk ook de volwassenen Nederlanders maken gebruik van sociaal netwerken. Zo’n 26 procent van de Nederlanders tussen de 24 en de 55 jaar maken gebruik van een sociaal netwerk, de 55 plussers moet het doen met een kleine 13 procent. Nederland staat onderaan het lijstje van 27 Europese landen waarvan Eurostat de online gewoonten in kaart heeft gebracht.

Eurostat houdt meerdere cijfers bij zoals de inflatie en werkloosheid binnen de EU, deze cijfers worden gebaseerd op vragenlijsten die zijn ingevuld door in totaal meer dan 200.000 verschillende Europeanen uit verschillende landen en huishoudens. Uit deze cijfers is ook gebleken dat Nederlanders vaak toegang hebben tot breedband-internet. Ook is uit dit onderzoek gebleken dat zo’n 74 procent van de Nederlanders de afgelopen jaar online aankopen heeft gedaan. Alleen in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken ligt dit percentage hoger.