1 min

We hebben afgelopen jaar weer een flink aantal nieuwe twitterende Nederlanders mogen verwelkomen. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Over het tijdsbestek van januari tot oktober dit jaar is het aantal actieve Nederlandse gebruikers op Twitter met 60 procent gestegen. Dit blijkt uit het onderzoek dat Erik Tjong Kim Sang uitvoerde namens de Rijksuniversiteit Groningen. Tjong Kim Sang verzamelde in deze tien maanden ruim 620 miljoen Nederlandstalige Twitter-berichten en analyseerde deze vervolgens. Uit het onderzoek blijkt dat er een stijging heeft plaats gevonden van 470.000 accounts.

Waar de teller afgelopen jaar nog op 790.000 stond, zijn dit er nu 1.260.000. Het gaat hierbij om accounts die meer dan één bericht per maand plaatsen. Echter, in werkelijkheid zal de teller nog iets hoger uitvallen. De Rijksuniversiteit nam namelijk alleen Nederlandstalige berichten mee in haar onderzoek. De tweets van Nederlanders in het Engels zijn dus niet meegenomen. De cijfers laten zien dat wij Nederlanders op het laagst gemiddelde punt van dit onderzoek nog steeds goed zijn voor minimaal 2,1 miljoen tweets per dag.