Instagram verwijdert preview-functie uit Twitter

Abonneer je gratis op Techzine!

Microblogdienst Twitter toont niet langer previews van Instagram-foto’s direct op de website. Instagram heeft besloten om de integratie in Twitter te verwijderen, wat er in resulteert dat gebruikers voortaan op een link moeten drukken om een gedeelde Instagram-afbeelding te kunnen bekijken.

In het verleden was het zo dat de timeline van Twitter gedeelde foto’s vanuit Instagram kon voorvertonen, zodat gebruikers niet per se een link hoefden te volgen om al te weten waar een gebruiker het in zijn tweet over heeft. Voor de volledige afbeelding moest destijds eveneens verder geklikt worden naar Instagram. Het is ondanks de verwijdering van de integratie dus nog wel mogelijk om Instagram-afbeeldingen met andere twitteraars te delen.

Mogelijk heeft het verwijderen van de preview-functionaliteit ook iets te maken met de nieuwe eigenaar van Instagram. Instagram werd eerder dit jaar voor een bedrag van 1 miljard dollar overgenomen door Twitter’s grootste concurrent Facebook. Mogelijk wil Facebook er voor zorgen dat gebruikers meer richting de website van Instagram getrokken worden.

Twitter is overigens mogelijk ook van plan om eigen applicaties uit te breiden met filters om Facebook en Instagram zo te beconcurreren.