Apple is vermoedelijk in gesprek met Foursquare Labs voor een samenwerking, volgens The Wall Street Journal heeft Eddy Cue, topman bij Apple, al een aantal malen gesproken met vertegenwoordigers van Foursquare. Vorige week hielp Cue al wat geruchten de wereld in, nadat hij via Twitter een aantal Foursquare check-in’s deed.

The Wall Street Journal stelt dat de gesprekken tussen Cue en Foursquare Labs al enige weken plaatsvinden. Zelfs al voordat de Twitter-berichten van de Foursquare check-in’s van Eddy Cue op het internet verschenen, zou er vermoedelijk al onderhandeld worden over informatie waar Foursquare over beschikt. Het is onduidelijk waar Apple precies in geïnteresseerd is, maar het ligt voor de hand dat Foursquare’s database met Points of Interest van belang is voor de fabrikant.

Begin deze maand stelde Tim Cook, Apple’s CEO, al dat het bedrijf er alles aan zou gaan doen om alle problemen met Apple’s Kaarten-app te verhelpen en met de herrijzing van de Google Maps-applicatie voor iOS lijkt Apple er geen gras over te willen laten groeien. De informatie van Foursquare zou kunnen bijdragen aan een betere gebruikservaring van de Kaarten-applicatie.