Facebook wil graag Google Glass-apps maken

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook heeft een team klaarstaan om applicaties te ontwikkelen voor de kersverse Google Glass. Zodra Google het product introduceert gaat Facebook aan de slag, zo laat Facebook’s CEO Mark Zuckerburg weten.

Zuckerberg is razend enthousiast over de brillen van Google. Na een informeel gesprek tussen de twee bedrijven zegt de Facebook-oprichter niet te kunnen wachten tot hij het apparaat in handen te heeft.

Een team van drie ontwikkelaars staat volgens Zuckerberg al in de startblokken, onder leiding van een voormalig werknemer van Google, om de bouw af te trappen.

De Google Glass-content sluit perfect aan op Facebook. De focus ligt op foto’s en video’s maken en verbinden met de omgeving, wat de integratie met Facebook een logische stap maakt. De grote baas zegt nog geen idee te hebben welke applicaties het platform gaat ontwikkelen.

Mark Zuckerberg is een van de eersten die de Glass-bril uitprobeerde. Google lanceerde vandaag ook een campagne op Twitter, waar enthousiastelingen het voorrecht kunnen verdienen om Glass alvast te mogen kopen. De voorwaarde is dat ze een geniaal idee presenteren voor de ontwikkeling van Glass-applicaties.