‘Xiaomi sloeg investering van Facebook af’

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook’s oprichter Mark Zuckerberg heeft volgens verscheidene bronnen van Reuters in december met Xiaomi’s CEO Lei Jun gesproken over de mogelijkheid om te investeren in het Chinese bedrijf. Vanwege twijfels over eventuele politieke druk zag Xiaomi’s CEO af van het aanbod.

Xiaomi heeft in december een financieringsronde georganiseerd en daarbij werd omgerekend ongeveer 930 miljoen euro opgehaald. Mark Zuckerberg had echter ook wel interesse in een investering en sprak daarover met CEO Lei Jun tijdens een diner in Beijing.

Uiteindelijk werd het aanbod van Zuckerberg niet aangenomen, omdat Lei Jun zich zorgen maakte om eventuele politieke gevolgen. Facebook is sinds 2009 niet toegankelijk in China en daarom huiverde Xiaomi’s CEO voor eventuele betrokkenheid bij ’s werelds grootste sociale netwerk. Ook zou een band met Facebook in het verkeerde keelgat kunnen schieten bij Google. Xiaomi’s producten draaien op Android, afkomstig van de zoekgigant. Het ging volgens Reuters overigens niet om een gigantisch bedrag.

Woordvoerders van Facebook en Xiaomi wilden niet reageren op de beweringen van Reuters.