‘Volgende grote Windows 10-update (Redstone 2) verschijnt in maart’

Abonneer je gratis op Techzine!

Een ontwikkelaar heeft in een nieuwe Windows 10 Insider Build een aanwijzing gevonden met betrekking tot de lanceerdatum van de volgende grote Windows 10-update. Afgelopen zomer verscheen de eerste Redstone-update en de tweede Redstone-update verschijnt in maart 2017 volgens de ontwikkeling. Het buildnummer van de volgende update zal namelijk 1703 zijn.

Volgens de ontwikkelaar kiest Microsoft er telkens voor om het buildnummer overeen te laten komen met een jaartal en maand. Zo kreeg de update in november vorig jaar het versienummer 1511, (2015 – november), en de update deze zomer had het versienummer 1607, wat neerkomt op 2016 juli. Versienummer 1703 staat dan logischerwijs voor maart 2017.

Dat de updatenaam Redstone 2 is binnen Microsoft is al langer bekend en hoewel het bedrijf een jaar geleden nog het voornemen had deze update dit jaar nog uit te brengen is al enkele maanden duidelijk dat de update pas in 2017 zal verschijnen. Genoeg tijd voor Microsoft om het versienummer daarop aan te passen.

Wat we precies kunnen verwachten van deze nieuwe versie is nog onduidelijk. In elk geval wordt verwacht dat Microsoft later deze maand nog met nieuwe Surface-apparatuur op de markt komt. Mogelijk een All-in-One pc maar ook wordt rekening gehouden met een Surface Book 2 en een Surface Pro 5.

Verder zal Microsoft volgend jaar naar verluidt met een Surface Phone komen en de Redstone 2 zou weleens een grote update kunnen brengen voor Windows 10 Mobile dat tot op heden weinig indruk heeft weten te maken.