Ezviz brengt bewakingscamera’s en alarmsystemen naar Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Ezviz, een dochteronderneming van Hikvision Group, laat in een persbericht weten zijn producten en oplossingen ook in Nederland te leveren. Daardoor zullen IP-camera’s (bekabeld, PoE en wifi) en actiecamera’s van het merk te koop zijn in Nederlandse winkels.

In de aankondiging noemt het bedrijf videobewakingscamera’s zijn belangrijkste productlijn. De verschillende modellen beschikken over functies zoals nachtzicht, speaker en microfoon, pan- en trilfunctie of optische zoom. De oplossingen zijn geschikt voor consumenten en bedrijven. Taken van de Ezviz-producten zijn onder meer het toezicht houden op kinderen die slapen en het huis of kantoor beveiligen tijdens het reizen.

Naar eigen zeggen zijn de apparaten door veel aandacht te besteden aan het design futuristisch en stijlvol vormgegeven, waardoor ze in elk interieur moeten passen. Door privacy en security in te bouwen wordt bijvoorbeeld alle communicatie om via de app in te loggen versleuteld verstuurd. Gebruikers moeten een zelfgekozen naam en wachtwoord invoeren om beelden te bekijken op een smartphone of pc en diverse camera’s hebben een privacymodus die op afstand te activeren is.

Verschillende categorieën en toekomst

Acht productcategorieën behoren tot het aanbod van Ezviz. Het bedrijf somt de categorieën op en dat ziet er verder als volgt uit.

  • Kubuscamera’s: kleine, veelzijdige kubusvormige camera’s met een magnetische voet.
  • Pan- en tiltcamera’s: camera’s met pan- en tiltfunctie voor het monitoren van gehele ruimtes.
  • Outdoorcamera’s: bewakingscamera’s die ook geschikt zijn voor buitengebruik.
  • Batterijcamera’s: wificamera’s die maandenlang vooruit kunnen op één batterijlading.
  • Fisheyecamera’s: panoramacamera’s voor het maken van 360-gradenbeelden.
  • Actiecamera’s: schokbestendige camera’s voor het filmen van prachtige actiebeelden.
  • Alarmsystemen: alarmkits en diverse typen sensoren voor het registreren van indringers.
  • Recorders: recorders en routers voor het opslaan van grote hoeveelheden beeldmateriaal.

Verder laat Ezviz weten de komende tijd ook oplossingen voor smart homes te introduceren. Daarbij benadrukt het bedrijf zich niet te beperken tot alleen monitoring en video. Zo worden er componenten ontwikkeld die het mogelijk maken om verlichting, elektrische voorzieningen voor apparaten en bijvoorbeeld video-intercoms aan te sturen. Er moet zo een compleet ecosysteem voor smart homes ontstaan.