Nog ongeveer een weekje, dan is het zover: Campzone 2. Ongeveer 900 gamers, casemodders en andere computerfreaks zullen het bijwonen. Zij gaan 24 uur per dag en dat 11 dagen lang achter hun PC’s zitten te gamen en te netwerken.

Campzone werd vorig jaar voor het eerst gehouden, toen waren er maar ongeveer 400 deelnemers die zich dag en nacht met de diverse games vermaakten.

De organisatie van Campzone rekent dit jaar zeker op 1000 deelnemers. Van die 1000 zijn er ook een paar die uit het buitenland komen. Organisator P. van der Wiel denkt binnen enkele jaren uit te kunnen groeien tot een evenement van ongeveer 5000 bezoekers.

De meeste bezoekers komen met hun eigen tent en pc en/of laptop naar het evenement. Dit jaar hebben ze het zover dat er pc’s te huur worden aangeboden. Dit was het voorgaande jaar niet het geval. De gamers kunnen tijdens het evenement met een groepje een spel spelen of individueel.

Campzone wordt gehouden van 26 juli tot 5 augustus. Er zijn nu meer sportievere dingen te doen zoals paintball of voetbal. Van der wiel denkt dat de meeste bezoekers meer achter hun pc zitten dan even sportief te doen.