Abonneer je gratis op Techzine!

Hewlett-Packard (HP) lanceert een nieuwe lijn Compaq Presario thuiscomputers en notebooks. De nieuwe lijn is gericht op de consument die naast de nieuwste technieken ook oog heeft voor design. In deze lijn worden nu de Presario 900 en 1500 Serie notebooks en de Presario 4000 en 6000 Internet pc’s aangekondigd.

In de Presario 900 en 1500 notebooks is dezelfde Multiport-technologie gebruikt die ook is toegepast voor de zakelijke Evo 600c notebook en Evo D500 USDT desktop computers. Deze optionele technologie zorgt voor een draadloze verbinding met Internet, het bedrijfsnetwerk of met andere apparaten, zoals printers of PDA’s die Bluetooth of WLAN ondersteunen.

Presario 4000 en 6000 Internet pc’s
De Presario 4000 en 6000 Internet pc’s verenigen de laatste technologie, gebruikersgemak en stijlvol design in zich. De Presario 4000 Internet pc is het instapmodel van deze lijn en beschikt over een Intel Celeron 1,4 GHz processor, DVD- en CD-RW-speler en vier USB 1.1-poorten (twee aan de voorkant en twee aan de achterkant). Deze thuiscomputer is bij uitstek geschikt als pc om mee te starten of als extra pc voor Internet-, studie- of thuiswerkdoeleinden. Adviesprijs: vanaf
EUR 999, inclusief een 17 inch beeldscherm.

De Presario 6000 Internet pc’s zijn voorzien van alle snufjes die home entertainment, digitale audio- en beeldfuncties, games en andere geavanceerde applicaties mogelijk maken. Deze desktop pc’s zijn beschikbaar met Pentium 4 processors tot 2,4 GHz, PC2100 DDR werkgeheugen, een Digital Video Center (twee USB 2.0 en IEEE1394 digitale front I/O poorten), DVD- en CD-RW spelers en ingebouwde netwerkkaarten. Er is ook een model beschikbaar met een DVD-RW drive, zodat het mogelijk is om zelfgemaakte digitale video’s op DVD’s te branden. Sommige modellen zijn verkrijgbaar met de nieuwste GeForce4 grafische kaarten van nVidia en geluidskaarten van Creative Labs. Adviesprijs: vanaf EUR 1299 inclusief 17 inch beeldscherm.

Compaq Presario notebooks
De nieuwe alles-in-één Presario 901 notebook is uitgerust met een AMD Mobile Athlon XP 1400+ processor (kloksnelheid 1.2 GHz) met PowerNow! Deze technologie maakt energiezuinig gebruik mogelijk. Werkzaamheden die de processor minder belasten – bijvoorbeeld tekstverwerking – vragen dankzij deze PowerNow! technologie ook daadwerkelijk minder stroom, waardoor de accu langer meegaat. Adviesprijs: vanaf EUR 1999,-.

De Presario 1500 Serie notebook is verkrijgbaar met processor-snelheden tot 2,4 GHz. De Presario 1507 EA-XP bevat een Pentium 4 processor van 2.0 GHz en de Presario 1515 EA-XP beschikt over een 2,4 GHz Pentium 4 processor. Hierdoor bieden deze notebooks een prestatieniveau dat vergelijkbaar is met dat van zware desktop computers. De Presario 900 en 1500 serie notebooks zijn voorzien van Firewire IEEE 1394, voor aansluiting van onder andere een digitale (video)camera voor het eenvoudig en snel opslaan en bewerken van digitale videobeelden.

HP’s innovatieve draadloze MultiPort-oplossing is nu ook optioneel beschikbaar voor de nieuwste Presario notebook computers. Deze technologie geeft de gebruiker de mogelijkheid om overal en altijd draadloos toegang te krijgen tot bijvoorbeeld Internet. Op dit moment zijn er Multiport-modules voor Bluetooth of draadloos LAN beschikbaar. Later zullen andere modules volgen.