1 min

Tags in dit artikel

,

De belofte van Virtual Reality hangt al jaren in de lucht. Sony gaat het proberen met een speciale VR-bril die geschikt is voor gebruik met de PlayStation 2. VR-brillen zijn nooit echt doorgebroken, zeker niet op de spelconsoles. De eerste generatie brillen kenmerkte zich door hun enorme gewicht en slechte beeldkwaliteit. Langdurig gebruik leidde bovendien vaak tot hoofdpijn of zere ogen. Daarna is het erg stil geweest rond de ontwikkeling van deze gadgets.

Sony ziet er kennelijk wel iets in en heeft deze week een VR-bril voor de PS2 aangekondigd. De Japanse consolegigant belooft veel. Volgens de makers is het uitzicht dat de bril biedt te vergelijken met een 42-inch-scherm op twee meter afstand.

Via een speciaal bijgeleverd apparaat worden bewegingen met je hoofd geregistreerd en vervolgens meegenomen in welk beeld je te zien krijgt. Er zijn nog geen games die deze bril ondersteunen maar die komen binnenkort volgens Sony. De VR-helm kan ook op een normale DVD-speler aangesloten worden. Het apparaat heeft met – omgerekend – 520 euro wel een flink prijskaartje De bril weegt 340 gram en is met zijn 200x100x250 niet echt klein te noemen. Vanaf 26 september is het apparaat te koop in Japan.

Sony heeft voorlopig nog geen plannen om de eenheid buiten Japan uit te brengen.