Abonneer je gratis op Techzine!

D-Link, leverancier van innovatieve netwerk-oplossingen, heeft een nieuwe reeks breedband-routers geïntroduceerd. De routers zijn voorzien van nieuwe functionaliteiten en hebben een nieuw ontwerp.

De DI-604 is het instapmodel in de nieuwe reeks. Deze router leent zich bij uitstek voor thuiswerkers of kleine kantooromgevingen. De router is makkelijk instelbaar dankzij Plug & Play-technologie. Met de ingebouwde content-filter kan de internettoegang gecontroleerd en gereguleerd worden. De DI-604 beschikt over een 10/100 Mbps WAN-poort, waardoor gebruikers met een snelle verbinding (10 Mbps) volop van de router kunnen profiteren.

De DI-704P is een krachtige router voor zakelijk gebruik. Dankzij de ingebouwde printerpoort kunnen gebruikers een printer delen. De router beschikt verder over een ingebouwde 4-poorts-switch met Auto MDI/X-poorten die automatisch vaststellen of coax- of twisted-pair-kabel wordt gebruikt. Ook biedt de router regulering van verkeer op basis van 802.3x.

De geavanceerde DI-804V is vooral geschikt voor werken op afstand waarbij beveiliging cruciaal is. Deze VPN-router wordt geleverd met een NAT-firewall, een ingebouwde 4-poorts 10/100 Mbps-switch, 168-bit 3DES-encryptie en Stateful Packet Inspection (SPI). Dankzij de 3DES-encryptie kan een gebruiker maximaal acht IPSec VPN-tunnels configureren.

"Met deze nieuw reeks spelen we in op de verschillende behoeften in de markt", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux bij D-Link. "We bieden zo voor elke situatie een router die de nieuwste technologie in zich heeft en dat tegen een sterk concurrerende prijs."