Abonneer je gratis op Techzine!

AMD, wereldwijd leverancier van integrated circuits (Flash Memory), onder andere toepasbaar in mobiele telefoons, en leverancier van processoren voor desktop PC’s, workstations, servers en notebooks, introduceert de mobiele AMD Athlon XP processoren 2000+ en 1900+. Met de AMD PowerNow-technologie krijgen gebruikers een mobiele oplossing die de werktijd van de batterij verlengt en waarmee ze overal en altijd kunnen werken.

Notebooks met de nieuwe mobiele Athlon XP-processoren zijn direct beschikbaar bij HP en Fujitsu Siemens Computers. Packard Bell, de consumentendivisie van NEC Computers International, verwacht de systemen met de Athlon XP processor 1900+ later dit jaar te kunnen aanbieden.

“We streven ernaar onze notebookklanten uitzonderlijke mobiele PC-technologie te bieden, zodat zij, onafhankelijk van tijd of plaats, verbinding met het netwerk kunnen maken”, zegt Casper Pilkes, District Sales Manager Benelux bij AMD. “Onze nieuwe mobiele processoren combineren uitstekende prestaties en mobiliteit waardoor er ruimere keuze komt voor klanten die veel onderweg zijn.”

De mobiele AMD Athlon XP-processor, met eigen QuantiSpeed-architectuur, DDR geheugen en 3Dnow! Professional-technologie, zorgt voor betere prestaties bij het bewerken van grafische bestanden, het bekijken van DVD’s en het uitvoeren van complexe berekeningen.

Prijs
De mobiele AMD Athlon XP 2000+ en 1900+ kosten respectievelijk US$ 345,- en US$ 239,- per verpakking van 1000 stuks.