Abonneer je gratis op Techzine!

Maxdata, Europees top 10-producent van IT-hardware, introduceert twee nieuwe servers in de aantrekkelijk geprijsde platinum -lijn. platinum 5200 is een krachtige applicatieserver voor het MKB. De platinum 7200 is een high-end back-end server voor bedrijfskritische applicaties zoals ERP- en SCM-systemen. Beide servers kunnen worden uitgerust met maximaal vier Intel XEON MP-processors van 1,4 GHz tot 1,6 GHz. De Maxdata platinum 5200-server kenmerkt zich door de lage responstijd en het eenvoudige beheer. De server is eenvoudig uit te breiden en optimaliseert zo de up time, terwijl de Total Cost of Ownership (TCO) wordt geminimaliseerd. De platinum 5200 heeft een HDD van 18,4 GB en een processor van 2 GHz.

Ook de Maxdata platinum 7200-server is eenvoudig in het beheer en kan makkelijk worden uitgebreid. Deze server bevat vijf uitwisselbare Ultra 160 SCSI SCA HDD’s en drie redundante power supplies. De PLATINUM 7200 is een krachtige server die hierdoor uitermate geschikt is voor toepassingen binnen ERP- en SCM-omgevingen.

Beide servers zijn gebaseerd op de Intel XEON-technologie. Intel XEON ondersteunt de laatste geheugentechnologie (DDR 200 SDRAM) tot maximaal 12 GB. Door gebruik te maken van deze technologie, kunnen vier fysieke Intel XEON MP-processoren worden ingezet als acht CPU’s voor het besturingssysteem. Hierdoor wordt het prestatieniveau met maximaal 30 procent verbeterd. De platinum 5200-server en platinum 7200-server zijn verkrijgbaar bij de geautoriseerde MAXDATA-dealers en worden geleverd met drie jaar garantie. De platinum 5200 is verkrijgbaar vanaf 3.070,- euro (exclusief BTW) en de platinum 7200-server vanaf 7.827,- euro (exclusief BTW).