Abonneer je gratis op Techzine!

Toshiba introduceert een nieuwe dvd-recorder. Met de DVD-Recorder "RD-X3" van Toshiba is de mogelijkheid er om maximaal 208 uren aan televisieprogramma’s op te nemen. De recorder bevat namelijk een geïntegreerde harde schijf.

Een geheel nieuwe feature van Toshiba’s nieuwste recorder, is de ethernetaansluiting op de recorder. Hiermee kan de recorder aan het thuisnetwerk of het internet gekoppeld worden. Via de ethernetverbinding kan de "RD-X3" gegevens en opdrachten via e-mail ontvangen. De gebruiker kan dan dus vanuit bijvoorbeeld Amerika een e-mailtje sturen naar zijn recorder die in Nederlands staat om vanavond het nieuws of een quiz op te nemen.

In de RD-range zullen nog twee apparaten volgen, de "RD-XS30" en de "RD-XS40". Deze beschikken naast een DVD-brander over een harde schijf van respectievelijk 60 en 120 gigabyte en kosten respectievelijk 825 en 1236 euro
Het is de bedoeling dat de "RD-X3" in januari 2003 in Japan op de markt zal komen voor een prijs van circa 1650 euro. Er zijn tot dusver nog geen plannen om de apparaten uit Toshiba’s RD-range ook in Europa op de markt te gaan brengen, aldus Toshiba.