Abonneer je gratis op Techzine!

Hitachi Benelux heeft een nieuwe, superplatte computermonitor op de markt gebracht met een schermdiameter van 19 inch (48 cm zichtbare diameter). Deze TFT-monitor is door zijn grote beeldscherm een ideale vervanging van 21-inch-beeldbuismonitoren, bijvoorbeeld in call centra, dealing rooms, verkeersleidingscentra, winkels, bij trainingen, en overal waar een groter beeldscherm gewenst is.

De monitor, type CML190SXW, voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen voor professioneel en semi-professioneel gebruik. Bij monitoren met actieve matrix is de responstijd een belangrijk criterium, dat vooral een factor is in de weergave van films en animaties. Deze ligt met 15 en 10 ms zeer gunstig. Een tweede beoordelingscriterium is het maximale contrast. Ook hier scoort de Hitachi CML190SXW met een contrast van 500:1 uitzonderlijk hoog. Natuurlijk gelden al de andere voordelen van TFT-monitoren ook voor het nieuwe model:

  • zeer plat gebouwd
  • licht van gewicht
  • gering energieverbruik
  • lange levensduur
  • geen emissie van elektromagnetische straling

De kijkhoek is een derde aandachtspunt bij monitoren met een halfgeleiderbeeldscherm. Als de kijkhoek klein is, is de leesbaarheid alleen goed recht voor het scherm. Dit beperkt de praktische bruikbaarheid. De kijkhoek van de Hitachi CML190SXW is 170 graden horizontaal en verticaal, een zeer grote waarde, die optimale leesbaarheid garandeert onder uiteenlopende gebruiksomstandigheden.

Hitachi hecht veel waarde aan gebruikersvriendelijkheid. De monitor is ‘plug & play’, dus omslachtige installatieprocedures kunnen achterwege blijven. Zo is ook de beeldweergave via een schermmenu in 6 talen in te stellen. De veelzijdige toepassings mogelijkheden blijken tevens uit de aansluitmogelijkheden: zowel analoog als digitaal. Er zijn aansluitadapters, die de monitor kunnen koppelen aan werkstations, Apple Macintosh, Sun en andere. De VESA-constructie die is toegepast, houdt in dat het scherm losgenomen kan worden van de zwenkvoet om bijvoorbeeld aan een draaiarm, aan een wand of in een paneel bevestigd te worden.

De TFT-monitoren van Hitachi voldoen vanaf de productie tot en met het einde van hun levenscyclus aan strenge ecologische en ergonomische kwaliteitseisen:

  • bij de fabricage wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien
  • de toegepaste materialen worden zorgvuldig gekozen voor maximale herbruikbaarheid
  • het energieverbruik is gering en een spaarstand brengt dit terug tot een minimum
  • er zijn geen emissies van mogelijk schadelijke straling

Op de CML190SXW wordt een garantie vervanging aan huis gegeven van 3 jaar. De prijs voor de CML190SXW-monitor is relatief gunstig: 975 € (excl. Btw).