Abonneer je gratis op Techzine!

De Philips DesXcape (spreek uit als ‘Desk Escape’) 150DM Smart display is een multifunctioneel ‘intelligent beeldscherm’ dat gebaseerd is op Windows-technologie en gebruik maakt van de Intel XScale-technologie. Het biedt pc-gebruikers de vrijheid om overal in huis of in een klein kantoor toegang te krijgen tot hun data en applicaties via een draadloos netwerk. De DesXcape werd ontwikkeld met de LCD-technologie van Philips. Als je het scherm op het basisstation plaatst, fungeert het als LCD-monitor.

De DesXcape 150DM weegt 2,4 kg en koppelt mobiliteit aan de computerfunctionaliteit van een desktop pc. Het dunne beeldscherm werkt op batterijen en is voorzien van een actief matrix LCD-kleurenscherm van 15 inch. Door gebruik te maken van de 802.11b draadloze technologie heeft de mobiele Philips DesXcape monitor een bereik van 100 meter vanaf de host pc. De internettoegang gebeurt via de complete browser die resident aanwezig is op de host pc. De Philips DesXcape is voorzien van een kaderstatief, zodat je de monitor op gelijk welk effen oppervlak kan plaatsten. Het toestel is ook uitgerust met stereoluidsprekers. Voor mobiel gebruik bieden de oplaadbare batterijen van de DesXcape een ononderbroken werking van vijf uur. Voor het invoeren van tekst kan je het ingebouwde virtueel toetsenbord, het touchpad of het schriftherkenningsysteem gebruiken.

Voor een meer intensieve data-invoer op afstand is een optioneel draadloos klavier verkrijgbaar. Aangezien de basis USB-aansluitingen heeft kun je ook een standaard USB toetsenbord en muis aansluiten. De Philips DesXcape 150DM heeft een richtprijs van 1.899 euro. Het pakket omvat de 15-inch afneembare monitor, een basisstation en een draadloze USB-netwerkadapter. Voor de Benelux zit er ook gratis een optioneel draadloos toetsenbord in het pakket.