1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Red Hat heeft de omzet in het eerste kwartaal van zijn boekjaar op weten te voeren tot 27,1 miljoen dollar. Dat betekent een stijging van 39 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig boekjaar (de maanden maart, april en mei 2002) en van 5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Drijvende kracht achter die omzetgroei was de belangstelling in het bedrijfsleven voor Linux. Red Hats inkomsten uit de Enterprise Linux onderhoudsdienst verdubbelden ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige boekjaar.

Ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg de stijging 14 procent. Het aantal abonnementshouders staat nu op 23.500, dat is tweeduizend meer dan in het voorgaande kwartaal.

Dankzij de groei kon Red Hat dit kwartaal weer zwarte cijfers schrijven. Netto verdiende het bedrijf 1,5 miljoen dollar, tegen een verlies van 4,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2002. Daarbij werd de marktleider in Linux-diensten wel geholpen door bijzondere inkomsten. Uit gewone bedrijfsvoering resulteerde een verlies van 1,1 miljoen dollar; een jaar geleden bedroeg dat verlies 7,2 miljoen dollar.