min

Tags in dit artikel

Siemens komt met 2 nieuwe telefoons op de markt. Het gaat om een next-generation multimedia telefoon, de CX65 en een mainstreammarkt telefoon, de CF62.

CX65 CF62

CX65: de specs

De CX65 is voornamelijk gericht op digitale foto en video. De telefoon bevat een camera met een resolutie van 640×480 pixels, en een extra groot 16 bits kleurenscherm. Verder heeft de telefoon 11 MB geheugen aan boord, en kan er een externe flitser gekocht worden om het rode ogen effect tegen te gaan. De telefoon heeft een spreektijd van 5 uur en en standbytijd van 250 uur.

CF62: de specs

De CF62 is voornamelijk bedoelt voor de massamarkt, en is ook iets simpeler dan zijn grote broer, de CX65. Het gaat om een tri-band toestel, met twee 16 bit kleuren displays. Ook heeft het toestel polyphonic ringtones, en multimedia messaging support. Er zit echter geen ingebouwde fotocamera in het toestel. Een losse accessoire, de QuickPic, kan gebruikt worden om foto’s te nemen. De spreektijd van het toestel is gelijk aan de CX65, 5 uur. De standbytijd is met 220 uur iets korter.

Prijzen van de toestellen zijn nog niet bekend, wel is al bekend dat de CF62 in april in Europa zal verschijnen. Amerika en Azië zijn later in het tweede kwartaal aan de beurt. De CX65 zal in alle drie de werelddelen tegelijkertijd verschijnen, ergens in het tweede kwartaal van 2004.