Abonneer je gratis op Techzine!

Falck Security, Vodafone Nederland, HP, Enertel, Ballast Nedam en UltraWaves Design lanceerden gisteren een nieuwe innovatieve beveiligingsoplossing: UltrAlert. UltrAlert koppelt via een wireless breedbandig netwerk beveiligingscamera’s met beveiligingssurveillanten. In een proefopstelling zijn de eerste systemen inmiddels in bedrijf gesteld in de haven van Rotterdam, een winkelcentrum en een industriegebied in Eindhoven. De lancering vindt plaats op de vakbeurs Retail & ICT in Utrecht en op de Maritime Securtiy Expo in Rotterdam.

De in de camera ingebouwde intelligentie interpreteert beelden en stuurt deze live beelden via een wireless breedbandverbinding naar de alarmcentrale. De beveiligingsmedewerkers werkzaam in het gebied ontvangen de beelden vervolgens via een UMTS-verbinding op hun HP iPAQ Pocket PC. Zij kunnen dus direct reageren op een incident en zijn door de live beelden ook precies op de hoogte wat er gebeurd is en wat de laatste stand van zaken is. Doordat deze tweeweg communicatie rechtstreeks gebeurt naar de surveillant, is de responstijd kort en de ingreep effectief. Omdat er gebruik wordt gemaakt van wireless breedbandige verbindingen is UltrAlert snel leverbaar, bijvoorbeeld bij incidenten of eenmalige evenementen. Daarnaast is het veel goedkoper, omdat er niet gegraven hoeft te worden om kabels te leggen en er eventueel gebruik gemaakt kan worden van een bestaand camerasysteem.

Binnen het consortium levert Vodafone Nederland het UMTS-netwerk, Enertel het wireless breedbandnetwerk, Falck de surveillanten, HP de iPAQ Pocket PC en Ultrawaves de camera’s.