Abonneer je gratis op Techzine!

Uitgever Take-Two heeft de verwachtingen over Sony’s PSP een positieve wending gegeven door aan te kondigen dat het een spel voor de handheld aan het ontwikkelen is dat gebaseerd is op de Grand Theft Auto reeks.

Volgens Take-Two zal het spel klaar voor de release van de PSP in de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat deze release ergens in maart zal zijn.
De Grand Theft Auto reeks is de meest succesvolle spellenserie op de PlayStation 2. Van Grand Theft Auto: Vice City werden meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Verwacht wordt dat het recentelijk uitgebrachte Grand Theft Auto: San Andreas deze verkoopcijfers ver zal overtreffen.

Behalve Grand Theft Auto zal Take-Two ook een versie van Midnight Club 3: DUB Edition uitbrengen voor de PSP.
Take-Two verklaard in een persbericht enorm enthousiast te zijn over de PSP:
"Door deze twee succesvole franchises naar dit fantastische nieuwe platform te brengen, krijgen we de kans om een nieuwe dimensie toe te voegen aan deze geweldige series. Daarnaast kunnen we de volle mogelijkheden van de PSP benutten. Sony’s indrukwekkende technologie maakt het voor ons mogelijk om meer op een handheld machine te doen dan we zelf voor mogelijk hielden.", aldus directeur Sam Houser van Take-Two.

Zowel Midnight Club 3 en de Grand Theft Auto game, die zich af zal spelen in Liberty City, worden ontwikkeld door Rockstar Leeds. Daarvoor zal Rockstar Leeds nauw gaan samenwerken met Rockstar North en Rockstar San Diego om het concept zou trouw mogelijk te blijven.

De aankondiging van Take-Two komt voor Sony niet ongelegen. Vorige week stelde Sony nog teleur door weinig duidelijkheid te scheppen over de definitieve releasedatum van de PSP in de VS.
Daarnaast zijn er twijfels gerezen over de levensduur van de meegeleverde accu en over het aantal beschikbare spellen.

Veel spel ontwikkelaars hebben echter al aangegeven het volste vertrouwen in de PSP te hebben en hebben ook toegezegd een aantal games klaar te zullen hebben voor de release. Zo kondigde Electronic Arts eerder al aan binnenkort zes titels af te zullen ronden, waaronder een handheld versie van haar populaire racegame Need For Speed: Underground.