2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gadgets zijn over het algemeen vrij prijzig, zeker de laatste modellen gaan staan voor vele euro’s in schappen.
Je moet er dan ook niet aan denken dat je kleine broertje of zusje of je kind met je pasverworven gadget aan de haal gaat en er zich eens lekker op uitleeft.

Speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder andere Barbie en Ken, denkt daar nu een oplossing voor gevonden te hebben met de Juice Box. Een portable media player voor kinderen.

Het apparaatje dat zowel mp3 bestanden als videobestanden kan afspelen, is voorzien van een 7cm lcd-scherm en kost een kleine € 120. De weergave van filmpjes is echter kwalitatief niet echt heel goed.
De Engelse website Pocket Lint liet het apparaatje aan een aantal kinderen en hun ouders zien en over het algemeen was de slechte videoweergave voor hen geen punt. "Tekenfilmpjes hoeven hoeven niet in hoge kwaliteit weergegeven te worden", aldus één van de ouders.

De tekenfilmpjes en muziekvideo’s worden door Mattel verkocht op speciale catridges. Deze cartridges kunnen alleen op de Juice Box afgespeeld worden en de data kan niet vanaf de Juice Box op de computer gezet worden.
Gelukkig heeft Mattel ook een cartridge met een slot voor SD en MMC kaartjes toegevoegd. Daardoor kan de opslagcapaciteit uitgebreid worden tot maximaal 512mb. Het pakket wordt compleet gemaakt door een CD-ROM met mp3-software en een SD-card reader.

[imgcb]http://www.techzine.nl/f/u/7253.jpg[/imb]
De Mattel Juice Box[/center]
De Juice Box speelt op drie AAA-batterijen die volgens Mattel voor 6 uur aaneengesloten speeltijd kunnen leveren. Ook is het mogelijk om de Juice Box in de auto van stroom te voorzien door middel van de bijgeleverde auto-adapter.

Al met al is het apparaatje dus uitermate geschikt voor kleine kinderen. Ouders kunnen zelf bepalen wat ze op het kaartje zetten en daarnaast is de Juice Box redelijk gunstig geprijst. Daarnaast heeft Mattel een goede keus gemaakt door de mogelijkheid van SD-kaartjes aan het apparaat toe te voegen. Daardoor wordt de consument niet gedwongen om voor de voorbeschreven catridges te kiezen.