Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Microsoft gehoor gaat geven aan de klachten over de slechte ondersteuning van webstandaarden in haar browser Internet Explorer.
Het bedrijf stapte vorige maand al van haar jarenlange strategie af om een nieuwe versie van IE uit te brengen met de nieuwe versie een besturingssysteem.

De roep naar betere ondersteuning van standaarden vanuit gebruikers en ontwikkelaars klinkt al sinds enkele jaren, maar is de laatse maanden ondergesneeuwd door alle klachten over diverse lekken in Microsoft’s browser. Het ontwikkelteam van IE 7 heeft eerder aangegeven dat de focus van het team bij de beveiliging van de nieuwe browser zal liggen, maar het bedrijf wil tot nog toe niet veel loslaten over ondersteuning van webstandaarden en andere opties van de browser.

Maar een bron die op de hoogte is van Microsoft’s plannen rondom IE 7 weet te melden dat een groep ontwikkelaars momenteel bezig is met het project Rincon. De ontwikkelaars binnen het project houden zich volgens de bron bezig met zaken die niet te maken hebben met veiligheidsaspecten. Zo zou er gewerkt worden aan tabbed browsing dat ondermeer bekend is van de browser Firefox en verbeterde ondersteuning voor CSS 2 en PNG bestanden.
Daarnaast zou IE 7 ook een ingebouwde RSS reader krijgen.

Alhoewel Microsoft dus geen commentaar wil geven op de ondersteuning van standaarden in IE 7, heeft het bedrijf het probleem wel meerdere malen ter sprake gebracht op fora voor ontwikkelaars. Microsoft heeft altijd gezegd open te staan voor de kritiek omtrent deze zaken. Het bedrijf wil geen beloftes doen, maar volgens hooggeplaatste personen binnen het ontwikkelteam zal Microsoft met de nieuwe browser orde op zaken stellen.