Abonneer je gratis op Techzine!

RSA Security gaat zijn RSA BSAFE-oplossingen leveren aan Sony Computer Entertainment (Sony). Softwareontwikkelaars en uitgevers van games voor de nieuwe PlayStationPortable (PSP), een draagbare spelcomputer, kunnen hierdoor games ontwikkelen in een veilige interactieve omgeving. Verder gaat Sanyo Electric de RSA BSAFE-oplossingen toepassen voor gebruik in digitale VIZON-televisies. Sanyo is hierdoor verzekerd van een veilige uitzendomgeving voor digitale en high-definition programma’s.

RSA BSAFE maakt een veilige verspreiding van spellen mogelijk en beschermt de identiteiten van gebruikers in een interactieve PSP-spelomgeving. Sony kan met de RSA BSAFE-producten diefstal van identiteiten voorkomen en beschermt de uitvindingen van talloze uitgevers en ontwikkelaars. De oplossingen van RSA Security zijn ook toegepast in de ontwikkelomgeving voor PlayStation 2-software en bieden bescherming van digitale rechten op games.

Bij interactieve digitale televisie sturen ontvangers verzoeken naar internetsites die interactieve diensten bieden voor bepaalde programma’s. Hierbij moeten producenten gebruikmaken van beproefde beveiligingstechnologie, bijvoorbeeld volgens het SSL-protocol. Dit moet leiden tot een veilige uitwisseling van informatie tussen het apparaat en de openbare internetsites. Een verbinding op basis van SSL tussen het apparaat en de interactieve dienst beschermt niet alleen de content, maar ook de identiteiten en persoonlijke informatie van de gebruikers. Zo beschikken service providers en ontwikkelaars over een betrouwbaar platform om interactieve content te leveren en zijn gebruikers verzekerd van veilige services.

"Het feit dat Sony en Sanyo gebruikmaken van onze RSA BSAFE-technologie in hun producten, versterkt onze positie als leverancier van beveiligingsonderdelen voor producenten die hun digitale bedrijfsmiddelen willen beschermen en klanten een betrouwbare interactieve omgeving willen bieden", aldus Rick Welch, Vice-President Developer Solutions & Professional Services van RSA Security. "We staan erom bekend dat onze producten eenvoudig aan de wensen van onze klanten zijn aan te passen en dat ze voldoen aan de strenge eisen van consumentenelektronica."

RSA Security heeft 20 jaar ervaring met beveiligingsstandaarden en technologie, onder andere door de ontwikkeling van de SSL-standaard die de basis vormt voor een groot deel van de elektronische handel via het internet. Deze ervaring zet RSA Security in bij de ontwikkeling van nieuwe technologie voor effectieve beveiliging van waardevol digitaal eigendom op het gebied van entertainment. RSA Security is ook gespecialiseerd in encryptie, public key infrastructure en andere ingebouwde beveiligingsproducten en -diensten voor diverse elektronische apparaten.