Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft gisteren aangekondigd dat het de exclusieve rechten heeft verworven voor het ontwikkelen en publiceren van online games die gebaseerd zijn op de superhelden van Marvel, waaronder Spiderman, the X-men en the Hulk.

De zogenaamde Massively Multiplayer Online (MMO) games zullen door Microsoft ontwikkeld worden voor haar nieuwe XBOX 360 console. Voor Marvel is het de eerste MMO deal en volgens het bedrijf tevens een exclusieve deal. Er zijn weinig details bekend rond de uit te komen games, behalve het feit dat het eerste spel rond 2008 op de markt zal verschijnen. Microsoft is in ieder geval zeer enthousiast over de deal. "Marvel heeft een aantal geweldige karakters en verhalen gemaakt in het verleden. We zijn enorm blij dat we dit universum kunnen vertalen naar een game", aldus Peter Moore van Microsoft.

Marvel, dat een database heeft van meer dan 5.000 karakters, heeft ook nog game deals met Activision, Electronic Arts, Universal Games, THQ Inc en Majesco Entertainment. Geen van deze bedrijven zal dus een Marvel MMO op de markt brengen.