Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwste gameconsole van Microsoft, de Xbox 360, zal op 25 november van dit jaar in Europa verkrijgbaar zijn. Ook zal de prijs waarschijnlijk hoger uitvallen dan eerder verwacht.

Gisteren maakte Tweakzone al melding van geruchten omtrent de levering en de prijs van de Xbox 360. Deze geruchten blijven nog onbevestigd, bronnen dichtbij Microsoft zeggen dat men nog geen definitieve beslissing heeft genomen omtrent de prijs.

De definitieve release datum zal op 17 augustus a.s. bekend gemaakt worden door Microsoft. Dit zal gebeuren op de Game Convention in Leipzig. Zeer waarschijnlijk zal hiermee het gerucht omtrend de release op 25 november bevestigd worden. In de V.S. zal de console een paar dagen eerder de verkoop in gaan.

Of Microsoft ook in zal gaan op de geruchten over de grootschalige tekorten voor de Europese markt is nog niet bekend. Volgens die berichten zou Microsoft voor de Amerikaanse markt ongeveer 1 miljoen consoles gereserveerd hebben, terwijl Europa en Japan het met respectievelijk 400.000 en 200.000 consoles zouden moeten doen.