Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft aangekondigd dat haar gratis e-mail dienst in Groot-Brittannië vanaf vandaag niet langer Gmail heet, maar Google Mail. Hiermee komt Google het bedrijf IIIR tegemoet, dat de merknaam Gmail al had geregistreerd.

Eerder meldden wij al dat dit bedrijf overwoog om een aanklacht in te dienen. Dit is gebeurd en hoewel er nog geen uitspraak is kiest Google er toch voor om de naam nu al aan te passen. Naar eigen zeggen om klanten een "betrouwbaar mailadres te kunnen blijven bieden".

Alle Britten die een nieuw Gmail adres aanmaken zullen een @googlemail.com adres krijgen. Of het mail adres van bestaande klanten ook gaat veranderen is nog niet bekend, dit hangt af van de uitspraak van de rechter.

Eerder werd Google in Duitsland ook al gedwongen tot een naamswijziging. Het bedrijf Giersch Ventures had sinds 2001 al de merknaam Gmail in handen. Hierop besloot Google om in Duitsland de naam te veranderen naar Google Mail. Nu wordt hetzelfde gedaan in Groot-Brittannië. Wellicht dat dezelfde maatregel ook in andere landen nog toegepast zal moeten worden.