Abonneer je gratis op Techzine!

eMagin heeft een nieuwe 3D-bril geïntroduceerd, die alle andere zou moeten overtreffen. Naast het lichte gewicht heeft deze bril nog veel meer in petto.

De bril zou volgens eMagin zeer vloeiend games en films kunnen afspelen, en dankzij het systeem dat de positie van het hoofd berekend, kunnen games dan zoals nooit tevoren gespeelt worden.

De bril maakt gebruik van 2 OLED schermen, die elk afzonderlijk werken en een resolutie hebben van 800×600 pixels. Dit kan er wel voor zorgen dat mensen die een bril of lenzen dragen problemen kunnen ondervinden met het apparaat. Hoe dit precies gaat uitpakken is nog niet bekend.

De twee 0.59 inch "grote" schermen tonen een beeld dat gelijk staat aan een 105 inch groot scherm dat vanaf 4 meter afstand bekeken worden. De schermen werken met een frequentie van 60 hertz en voor elk oog word een afzonderlijk beeld berekend, dit om een écht 3D effect te bereiken in games. Nvidia hoopt deze technologie te kunnen integreren in toekomstige versie van haar video drivers.

Dit alles klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het in feite ook. Want met een prijs van 900 dollar is het voor de gewone consument nog lang niet bereikbaar. Het is dus vooral iets voor die-hard gamers met een goedgevulde bankrekening.

We bedanken z-man voor het herschrijven van dit bericht.