Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder op Techzine was te lezen dat Microsoft tussen de officiële bèta’s door ctp-versies van haar nieuwe besturingssyteem ging uitbrengen. Dit was deze week dan ook het geval en de vermoedens klopten, het gaat om build 5231 waarvan eerder screenshots waren uitgelekt op het internet.

Deze ctp-versie heeft tal van nieuwe functies en nieuwe toepassingen gegeven aan Internet Explorer en Windows Media Player. Ook de netwerkondersteuning heeft een grondige update ondervonden.

In deze build is Windows Media Player 11 geïntegreerd, waar nog veel aan gedaan moet worden. Daarom heeft Microsoft het ook nog steeds versienummer 10 meegegeven.

Internet Explorer onderging ook de nodige veranderingen, zo staan de tabbladen nu onder de adresbalk, is er een parental control system, een Favourites Center en een QuickTabs overzicht. Verder is er nog een Anti-Phising filter en is Active-X control uitgeschakeld om veiligheidsredenen. Microsoft beseft dat Firefox en Opera Internet Explorer en stapje voor zijn en met Internet Explorer 7 hoopt het bedrijf mee te komen met de concurrentie.

Er is ook een nieuw netwerk center, dat zorgt voor een betere netwerkondersteuning en meer gebruiksvriendelijkheid, maar waar verder niet veel informatie over bekend is.

Microsoft Vista wordt officieel uitgebracht op 7 december 2006, intussen kunnen we dus nog ongeveer maandelijks genieten van een nieuwe ctp-versie en nog verschillende bèta-versies.