Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is, na veel geruchten, filosoferen, gissen en nog meer geruchten, de Xbox 360 in Amerika in de verkoop gegaan. Zoals verwacht was er een stormloop op de apparaten.

Sommige fanatieke gamers hadden zich al maandagmiddag voor de deur van hun lokale gameshop verzameld, om als eerste een Xbox 360 te kunnen kopen en daarmee ook de mogelijk tekorten te ontlopen.
Bill Gates was wegens dit heuglijke feit ter plaatse gaan kijken hoe gamers de console probeerden te bemachtingen.
In een zaak in Washington wist hij ook nog tijd vrij te maken om met een koper een race in Project Gotham Racing 3 te rijden.


Een gamer houdt zijn zojuist gekochte console als een trofee boven zijn hoofd. Bill Gates is in zijn nopjes.

De echte launchparty werd echter al sinds zondagavond gehouden in een gigantische loods even buiten Los Angeles. Op het ‘zero hour’ evenement, dat tot één over twaalf dinsdagmiddag duurde, konden een aantal gamers achttien launchtitels uitproberen.
De gamers die hierbij konden zijn, waren de gelukkig winnaars van de HEX168 wedstrijd, waar op deze site al eerder melding van werd gemaakt.

De aanwezigen konden zich uitleven op de 500 aanwezige Xbox 360 consoles, die allemaal voorzien waren van een HD-TV. Ook topman Allard van Microsoft was aanwezig en hij was zeer tevreden: "Het is echt geweldig, want onze aanpak was gericht op de consument. Mensen komen naar mij toe om te zeggen dat ze blij zijn dat we naar hun feedback hebben geluisterd. Voor deze mensen hebben we het de afgelopen jaren gedaan en het is geweldig om het resultaat nu aan hun te kunnen overhandigen", aldus een blije Allard.


2.000 prijswinnaars wachten voor de gigantische loods tot
ze zich op de Xbox 360’s kunnen storten.


Veel gamers hadden geen oog voor de 500 aanwezige Xbox’en en
waren al gauw weer op weg naar huis met hun nieuwste aanwinst.

Zoals verwacht, is momenteel alles wat ook maar iets met de console te maken heeft nieuws en alles wordt breed uitgemeten. Van de gelukkige persoon die op het zero hour evenement als eerste een Xbox 360 in zijn handen gedrukt kreeg, tot de persoon die zijn vriendin zover kreeg om voor hem uren in de rij te staan, terwijl hij zijn 360 al zes maanden geleden als pre-order had besteld.

2 december aanstaande kunnen we het misschien zelf ook gaan ervaren, want dan begint de gekte in Europa. Haal je slaapzak maar van de zolder en plan al je vrienden in voor een nachtwake voor je lokale gamesshop, want de Xbox 360 komt eraan!

Wij bedanken FoX`Hound voor het insturen van deze tip!