Abonneer je gratis op Techzine!

Zoals je hier kon lezen is gisteren de drukte rond de Xbox 360 van start gegaan. Inmiddels is de nieuwe spelcomputer vrijwel uitverkocht.

In een oogwenk waren de winkelrekken leeggroofd, zo melden diverse Amerikaanse nieuwsmedia. Ars Technica spreekt zelfs over: "alsof er een minuut gratis winkelen was georganiseerd."

Er konden ook aan een heleboel reserveringen niet worden voldaan, wat een heleboel boze klanten tot gevolg had. Zelfs aan reserveringen die maanden eerder werden gedaan, kon niet worden voldaan. Dit geeft natuurlijk de indruk dat de tekorten enigszins georkestreerd zijn.
Enkele winkels zouden de klanten zelfs gebeld hebben om te zeggen dat ze ten vroegste tegen Kerstmis hun Xbox 360 mochten komen ophalen.

Inmiddels staat de Xbox 360 ook op eBay, waar maar liefst 900 tot 2000 dollar voor de gameconsole wordt gevraagd. In de winkel staat hij tussen de 300 en 400 dollar, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

In oktober werd al gevreesd voor tekorten. "Fysieke productiebeperkingen maken teleurstellingen over wat we uiteindelijk aan winkels en klanten kunnen bieden onvermijdelijk", stelde J. Allard, product manager, toen.

Op 2 december komt de Xbox 360 in Europa, en zal 299 euro kosten. Een uitgebreidere editie met onde rmeer draadloze controllers en een harde schijf zal 100 euro meer kosten.